Stojanovo gymnázium na cestách


Březen a duben byly a jsou na Stojanově gymnáziu Velehrad ve znamení cestování a setkávání s našimi zahraničními přáteli…

Velehrad: V polovině měsíce března se pěvecký sbor Stojanova gymnázia spolu s naší cimbálovou muzikou vydal na koncertní turné do Itálie. Padesátka žáků pod vedením sbormistra Filipa Macka a vedoucího cimbálové muziky Petra Halody navštívila nejen Věčné město, ale udělala krátkou zastávku i v Benátkách a Assisi. V Římě zpěváci absolvovali tři koncerty a zvládli také prohlídku nejvýznamnějších památek, včetně návštěvy vatikánských muzeí. Velkým zážitkem byla bezesporu účast na generální audienci papeže Františka na svatopeterském náměstí.

Po týdnu „oddychu“ ve škole jsme se opět vydali za hranice naší vlasti, a to na poznávací zájezd do Paříže. „Tři dny a dvě noci v tomto kouzelném městě mi bohatě stačily, abych si zamilovala zdejší mentalitu, módu, řeč a styl života. Mé poděkování patří učitelskému sboru, díky kterému jsem získala zážitek na celý život,“ říká letošní maturantka Tereza Šimůnková. Opravdu jsme během tří dnů stačili okusit Paříž všemi svými smysly – vidět nejznámější památky, slyšet hluk rušných bulvárů, šáhnout a vyzkoušet si v buticích nejnovější módní novinky, ochutnat sladké cukrovinky, přičichnout si k proslaveným sýrům…

Od 10. do 13. dubna navštívili Stojanovo gymnázium žáci a učitelé z naší partnerské školy v maďarském Miskolci. Společně se členy našeho folklorního kroužku a cimbálové muziky se věnovali poznávání tradičních lidových písní, tanců a lidové kultury na Slovácku. Setkání s maďarskými přáteli opět dalo našim žákům možnost procvičit si angličtinu v běžných komunikačních situacích, protože byli ubytováni v rodinách.

Na konci měsíce dubna čeká naše žáky zapojené do německého eTwinningového projektu „Auf der Suche nach der verschütteten Erinnerung – Hledání zapadlých vzpomínek“ několikadenní pobyt na hradě Hohenberg. Zde budou spolu s partnery z německého gymnázia v Dillenburgu konzultovat výsledky svých dílčích úkolů, zpracovávat závěry projektu a samozřejmě se setkávat, poznávat a seznamovat se s německou historií i kulturou.

Těšíme se, že naše setkávání budou pokračovat i v následujícím školním roce.

(sgv)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu