Stojanovo gymnázium Velehrad vyhlašuje soutěž mladých filmařů


Pod záštitou olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera vyhlašuje Stojanovo gymnázium Velehrad první ročník soutěže mladých filmařů „Velehradská kamera“. Soutěž chce povzbudit tvůrčího ducha v mladých lidech a přispět k přípravám na blížící se cyrilometodějské jubileum. Pořadatelé jsou přesvědčeni, že právě mladí účastníci soutěže mohou aktualizovat 1150 let starý odkaz soluňských bratří.

Velehrad: V roce 2013 si celá naše země připomene významné 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Soutěž Velehradská kamera chce vzbudit tvůrčího ducha zvláště v mladých lidech, kteří nejen mají být na počátku 21. století nositeli a předavateli cyrilometodějského odkazu, ale kterým je také zvlášť dáno vidět tento odkaz současnýma moderníma očima – očima kamery.

Soutěž bude probíhat v několika kategoriích a soutěžních tématech. První možností je natočit snímek s maximální stopáží 6 minut, soutěžící zde budou rozdělení do věkových kategorií. Pro účastníky do 15 let je připraveno téma „Všechno nejlepší, Cyrile a Metoději“, ve věku od 16 do 18 let je téma „Věrozvěstové dneška“ a od 19 do 26 let zadání zní „Dialog mezi východem a západem“.

Druhou možností, jak se do soutěže zapojit, je vyrobit upoutávku v maximální stopáži 60 sekund. Tady je téma pro všechny účastníky od 12 do 26 let stejné a zní „1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje, Velehrad 2013“. Každý soutěžící může zaslat jeden soutěžní film a jednu upoutávku.

Uzávěrka soutěže je 31. května 2012 a do tohoto data je třeba snímky ve formátu AVI nebo MPEG 2 odeslat na adresu Stojanova gymnázia Velehrad, a to buď elektronicky na e-mailovou adresu gym-velehrad@sgv.cz, nebo poštou na adresu Stojanovo gymnázium, Velehrad 1, 687 06 Velehrad.

Snímky bude hodnotit odborná porota tvořená profesionálními filmaři, zástupci médií a zástupci katolické církve. Výsledky soutěže budou zveřejněny v závěru mše svaté, která bude vysílána 20. června 2012 z Velehradu v přímém přenosu TV Noe. Tvůrci nejlepších a divácky nejúspěšnějších snímků budou pozváni k natáčení pořadu Klapka s… (seriál o amatérském filmu a filmařích na TV Noe). Vítězové také obdrží hodnotné ceny.

Vítězům bude předáno hned několik ocenění: cena poroty, cena diváků (internetové hlasování bude probíhat od 6. do 15. června), cena TV Noe a ceny pro prvního z každé věkové kategorie. Veškeré informace o soutěži jsou dostupné na webových stránkách Stojanova gymnázia Velehrad.

Soutěž probíhá pod záštitou olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera a ve spolupráci s TV Noe, Arcibiskupstvím olomouckým, společností Kristýn služebník s.r.o. a Studiem Velehrad Olomouc.

(gra)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu