Studenti AG putovali do Assisi a Říma


V rámci projektového týdne, který se na Arcibiskupském gymnáziu v Kroměříži koná vždy předposlední týden ve školním roce, jsme se se skupinou padesáti studentů, pedagogickým doprovodem a školním kaplanem P. Martinem Sekaninou vydali na pouť do Assisi a Říma.

V šesti dnech jsme ušli asi 140 km cestami, kudy chodil i svatý František. Malebná městečka a nádherná krajina střední Itálie se na tu dobu stala naším domovem, střechu nad hlavou nám poskytli dobří lidé na farách, v klášterech, tělocvičnách, hostelech.

Pouť pro nás byla příležitostí, jak být v blízkosti Boha, Stvořitele všeho krásného kolem dokola i nás samotných. Společně se svatým Františkem jsme mohli chválit Pána modlitbou, písněmi, každodenní mší svatou, ale také skrze své puchýře a bolavé nohy, které k pouti neodmyslitelně patří.

Přestože nám námaha a sluneční paprsky připravily mnohdy i velmi náročné chvíle, rozhodně v nás nemohly narušit radost a pocit obrovské vděčnosti za dary, které pro nás Pán Bůh připravil. Bylo to především pěkné společenství a vztahy, které jsme mohli mezi sebou utužit, krásná příroda kolem nás a nádherná zkušenost přijetí ze strany těch, kteří nám poskytli nejen ubytování, ale také se o nás starali jako o vzácné hosty. Díky nim jsme tak mohli prožít opravdové milosrdenství v praxi.

Po příchodu do Assisi vyvrcholila naše pěší pouť modlitbou u hrobu sv. Františka a společnou mší svatou v blízkosti tohoto významného místa. Z Assisi nás pak autobus převezl do Věčného města, kde jsme prošli svatými branami v chrámech Panny Marie Větší, sv. Jana v Lateránu a v bazilice sv. Petra, kam jsme v čele s křížem přišli zvláštní poutní cestou od Andělského hradu. Díky Bohu za všechny požehnané chvíle této poutě.

Anna Berková

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu