Studenti AG v modernizovaných učebnách biologie a chemie


Výuka studentů Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži probíhá od prosince v nově vybavených odborných učebnách pro biologii a chemii. Ty byly vybaveny interaktivními tabulemi Smart Board, vizualizéry a speciálními sadami měřících přístrojů z projektu financovaného Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Kroměříž: Díky projektu „Inovace školního vzdělávacího programu biologie a chemie“ (registrační číslo CZ.1.07/1.1.38/01.0002) tak nyní mohou vyučující biologie a chemie současně vytvářet interaktivní výukové prezentace, které velkou měrou přispívají ke zkvalitnění výuky těchto přírodovědných předmětů.

Vizualizéry dokáží snímat jakýkoliv trojrozměrný předmět a obraz přenést přes dataprojektor na plátno. Můžeme tak snadno žákům ukázat libovolný model, aniž bychom riskovali jeho poničení při kolování třídou.

Sady senzorů, kterými jsou obě učebny vybaveny, umožní zajímavou formou vyučovat přírodní vědy, které dnešním studentům často přijdou relativně složité, příliš abstraktní a málo názorné. Měřicí systémy pomáhají studentům objevovat vědu z pohledů, které by se jim jinak nenaskytly. Propojení měřících systémů s interaktivní tabulí SMART Board je velmi pohodlné a přínosné: průběh měření, grafy, výsledky snadno zobrazíme a následně s nimi můžeme před zraky celé třídy názorně pracovat.

Do konce školního roku se studenti dočkají i nového vybavení obou laboratoří. Realizací projektu tak dojde k významnému zlepšení kvality výuky biologie a chemie na naší škole.

Pavla Valentová

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu