Studenti AG vedli křížové cesty školou i městem


V závěru postní doby se v rozmezí jednoho týdne uskutečnily v Kroměříži dvě netradiční křížové cesty. První z nich každoročně organizují zaměstnanci a studenti Arcibiskupského gymnázia (AG) a jednotlivá zastavení jsou rozmístěna po celé budově školy a domova mládeže. Na společnou modlitbu křížové cesty ulicemi města se pak v pondělí 10. dubna 2017 vydalo více než 200 studentů a farníků obou kroměřížských farností.

Témata k modlitbě a zamyšlení při křížové cestě v budově školy si připravili pedagogové, vychovatelé, biřmovanci, ministranti a zástupci studentského parlamentu. Zcela potemnělou školu rozzářilo světlo 150 svící účastníků, kteří následovali velký dřevěný kříž. V jeho nesení se střídali studenti a zaměstnanci školy. Společná modlitba vyvrcholila slavením mše svaté ve školní kapli Panny Marie.

Společnou modlitbu křížové cesty ulicemi města Kroměříže zahájilo slavení mše svaté v kostele sv. Jana Křtitele. Průvod se poté vydal do ulic města. Jednotlivá zastavení ztvárňovali studenti Arcibiskupského gymnázia prostřednictvím živých obrazů doprovázených duchovním textem a podněty pro rozjímání. V nesení velkého dřevěného kříže se střídali kněží, studenti, farníci i řeholní sestry. Mezi jednotlivými zastaveními zněly duchovní písně pod vedením scholy AG proložené modlitbou růžence a Korunky k Božímu milosrdenství. Průvod došel až na nedalekou Barbořinu, kde výjevem posledního zastavení byla modlitba křížové cesty ukončena.

(ag)

Fotogalerie (foto Iva Bekárková)

Všechny snímky si lze prohlédnout na tomto místě.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu