Studenti Cyrilometodějského gymnázia nocovali ve škole


Jednodenní pololetní prázdniny, které letos připadly na 31. ledna, využili studenti i zaměstnanci Cyrilometodějského gymnázia k tomu, aby strávili nějaký čas společně i mimo vyučování. Zatímco studenti nižších ročníků gymnázia přišli strávit noc ve škole, pedagogové a další zaměstnanci se vydali na duchovní obnovu do Jeseníků.

Studenti Cyrilometodějského gymnázia v Prostějově strávili noc ve škole. Foto archiv CMGProstějov: Oblíbená akce školního klubu Oáza, kterou přespání ve škole bezesporu je, se udála těsně před pololetními prázdninami a zúčastnilo se jí více než dvacet studentů nižšího gymnázia. Pracovníci klubu pro ně připravili pestrý program plný her, kvízů, zábavy a napínavých zážitků.

Lavice ve třídách určených k přespání nahradily karimatky a spacáky, lavice v klubu se ráno proměnily v jídelní stoly a podávalo se kakao s pečivem. Noční hra „Hloupý Honza“ ukázala různá školní zákoutí a za večerního šera vše vypadalo úplně jinak než ve dne. Někteří aktivní jedinci toho moc nenaspali, ale nikomu to nevadilo, však se dospí o prázdninách a zážitky za to stály.

Duchovní obnova zaměstnanců školy. Foto archiv CMGDuchovní obnova zaměstnanců školy

Pro učitele a správní zaměstnance gymnázia byly pololetní prázdniny příležitostí, aby se trochu zastavili a přijali pozvání spirituála školy, salesiána P. Jaroslava Němce, na duchovní obnovu. Ta se uskutečnila na salesiánské chaloupce v Jeseníkách, na místě zvaném Annaberg. Někteří zaměstnanci přijeli i se svými rodinami a prodloužili si pobyt o jeden den, aby si také zalyžovali na přilehlém kopci, kde je v provozu vlek s umělým zasněžováním.

Duchovní obnova zaměstnanců školy. Foto archiv CMGTéma duchovní obnovy se zúčastněným moc líbilo. Zamyšlení nad exhortací papeže Františka Evangelii gaudium („Radost evangelia“) bylo pro nás občerstvením a také impulsem k rozjímání nad prožíváním radostné zvěsti, jak jsme schopni a ochotni takto nově evangelizovat ve svém nejbližším okolí. Radost jako evangelizační styl: „Evangelium, kde slavně září Kristův kříž, naléhavě vyzývá k radosti!“

Rozjímání jednotlivých částí exhortace doplňovaly mše svaté a denní modlitba církve. A samozřejmě radost z pěkného společenství. Už dnes se těšíme na pokračování.

Jitka Hubáčková, CMG

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu