Studenti Cyrilometodějského gymnázia se zúčastnili duchovní obnovy


Postní duchovní obnovu mají za sebou studenti tercie a kvarty Cyrilometodějského gymnázia v Prostějově. Tercie ji prožila v salesiánském školicím středisku na Staré Vodě u Bruntálu a kvarta vyjela pro duchovní občerstvení až na Annaberg u Světlé Hory do chaloupky, která je hned v sousedství poutního kostela.

Foto archiv CMGProstějov: Hlavní téma duchovní obnovy pro tercii znělo Štěstí začíná uvnitř podle knihy Johna Powella. Téma bylo rozděleno do tří bloků, každý se skládal z úvodní přednášky a následných aktivit. Například k bloku „Abychom byli šťastni, náš život se musí stát skutkem lásky“ patřila aktivita vyrobit malý dárek a obdarovat někoho. Obdarovaný se zase učí dárek přijmout. Velmi zajímavá byla hned úvodní aktivita „Kaple“, kdy studenti měli „vymalovat“ kapli a vyjádřit tři rozměry – nebe, zemi a peklo. Do programu patřily pochopitelně i modlitby, mše svaté a křížová cesta, na kterých studenti aktivně spolupracovali.

Foto archiv CMGPro studenty kvarty si spirituál školy, P. Jaroslav Němec, SDB, připravil téma Víra – naděje – láska. Velmi zajímavou aktivitou bylo zasívání semínek (víry, naděje a lásky) do květináče, o které se pak účastníci mají doma patřičně starat, aby vzešla a rostla.

Účast na duchovních obnovách je dobrovolná, přesto se zúčastnilo 32 studentů a i díky krásnému a teplému počasí se vše nadmíru podařilo. Bohu díky.

(cmg)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu