Studenti Stojanova gymnázia strávili týden v Itálii


Correggio – malebné městečko nacházející se italském regionu Emilia-Romagna, nedaleko od významných a proslulých italských měst jako je Mantova, Verona nebo Florencie, město, kde se narodil a působil významný malíř italské renesance Antoni Allegri da Correggio. A pro 27 studentů Stojanova gymnázia především místo, které se pro ně od 18. března 2018 stalo po dobu jednoho týdne novým domovem.

Naše škola měla jedinečnou příležitost zapojit se do projektu, jehož cílem bylo posílení našich jazykových znalostí. Skupina studentů SGV měla již od začátku školního roku možnost prostřednictvím dopisů a videohovorů komunikovat se studenty z naší nové partnerské školy – Liceo Rinaldo Corso Correggio. Následujícím krokem této komunikace na dálku byl náš studijní pobyt v Correggiu.

Ano, byli jsme první skupinou odvážlivců od nás, ze Stojanova gymnázia Velehrad, která v týdnu od 18. do 24. března vydala poznávat krásy severní Itálie, zdokonalovat své jazykové dovednosti a vůbec zažívat všestranná nejen jazyková dobrodružství.

Ubytování po jednom v italských rodinách v nás zpočátku vyvolávalo jistou nervozitu a napjaté očekávání – zvládneme to? Jak dopadne zatěžkávací test našich jazykových schopností, kdy se budeme moct spoléhat pouze sami na sebe a na své jazykové dovednosti? Zvládli jsme to! První obavy a ostychy zmizely hned po prvních chvílích a my tak měli možnost vytvořit skvělou mezinárodní partu!

Pobyt pro nás byl zcela výjimečnou zkušeností – vedle toho, že jsme navštívili pozoruhodná italská města Veronu, Florencii, Mantovu a Benátky, strávili jsme dva dny ve vyučovacích hodinách naší partnerské školy. Co bylo ale podstatné – krásy Itálie jsme tentokrát mohli poznávat s našimi novými italskými kamarády, mohli jsme si vyzkoušet každodenní život Italů, poznat nové skvělé lidi. Věhlasná pohostinnost Italů nezklamala ani tentokrát a my se těšíme, až jim budeme moci vše dobré vrátit při jejich říjnové týdenní návštěvě naší školy (a už nyní se chystáme na naši další návštěvu Corregia zase na jaře příštího roku, protože naše letošní italská cesta byla jen první kapitolou naší vzájemné výměny a spolupráce). V říjnu na Velehradě arrivederci!

Tereza Dejmková, 2. ročník

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu