Studentky AG putovaly ke hrobu Aničky Zelíkové


Jako každý rok uspořádalo i letos Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži o slavnosti Zvěstování Páně dívčí pěší pouť do Napajedel ke hrobu Aničky Zelíkové. Mohly se jí zúčastnit především dívky, které byly ochotné obětovat svůj čas a pohodlí a chtěly se modlit za nenarozené děti, za všechny ženy, které podstoupily potrat, za své budoucí manžely a děti, za volbu povolání, za lidi, kteří potrat schvalují a provádějí.

Na cestu jsme se vydaly v pondělí 4. dubna ve 12 hodin. Nejprve jsme se setkaly v kapli, kde jsme společně se školním kaplanem P. Martinem Sekaninou a jáhnem Jiřím Luňákem zazpívali Anděl Páně. Po požehnání jsme se vydaly na pouť. Počasí bylo krásné a teplé. Cestou jsme se modlily, nechybělo ani rozjímání nad evangeliem toho dne a následné silentium. Pomodlily jsme se Korunku k Božímu milosrdenství a zpívaly schólové písně za doprovodu kytary. Během cesty nás potěšil vzkaz od kluků z Kvasic napsaný křídou na cyklostezce. Po cestě, která nám trvala celkem pět hodin, nás míjela spousta cyklistů, sportovců a chodců.

Po příchodu do Napajedel jsme si krátce odpočinuly na tamější faře. Myslím, že nás všechny alespoň trochu bolely nohy. Potom jsme se přesunuly do kostela, kde probíhala adorace doprovázená zpěvem studentů Stojanova gymnázia Velehrad. Mši svatou v 18 hodin celebroval arcibiskup Jan Graubner. Některé z nás se zapojily zpěvem písní ve schole a čtením liturgických textů. Po závěrečném požehnání jsme se zapálenými svíčkami kráčely v dlouhém průvodu na hřbitov, kde následovala společná modlitba růžence. Zpět do Kroměříže nás již odvezl autobus.

Myslím, že tato pouť byla velmi krásná a stála za ty bolavé nohy a únavu. Modlitba za nenarozené děti a jejich maminky je velmi potřebná. Následující den jsme tento úmysl zahrnuli také do večerní mše svaté na našem gymnáziu.

Monika Petrůjová, 2.C

Fotogalerie (foto archiv AG)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu