Svatý otec uděluje plnomocné odpustky účastníkům setkání mládeže


Apoštolská penitenciárie zveřejnila ve čtvrtek 11. srpna 2011 dekret, jímž Svatý otec uděluje plnomocné odpustky věřícím, kteří se v příštím týdnu zúčastní Světových dnů mládeže v Madridu. Kromě obvyklých podmínek udělení odpustků, jimiž jsou zpověď a účinné pokání, svaté přijímání a modlitba na úmysl Svatého otce, se věřící musí se zbožností a pozorností zúčastnit některé části programu Světových dnů a jejich slavnostního zakončení.

Vatikán: Částečné odpustky se udělují těm, kteří se budou ve dnech setkání mládeže, tedy od 16. do 21. srpna, modlit za duchovní plody setkání. Odpustky mohou věřící získat pro sebe nebo pro duše v očistci.

V jedenašedesáti španělských diecézích začala včera bezprostřední příprava poutníků z celého světa na Světové setkání mládeže v Madridu. „Diecézní dny“ potrvají až do 15. srpna, zahrnují duchovní i kulturní program a pamatují i na možnost setkání a vzájemného poznávání různých národních skupin. Místní komunity budou moci prokázat svou pohostinnost, zatímco poutníci se seznámí se španělskou spiritualitou a dobrovolnickými iniciativami dané diecéze.

Společným duchovním jádrem všech diecézních setkání bude každodenní mše svatá, společná i osobní modlitba a adorace. Diecézní dny se uzavřou eucharistickou slavností na svátek Nanebevzetí Panny Marie, které bude předsedat biskup dané diecéze. Mládež z České republiky tráví tyto dny v Katalánsku. Arcidiecéze Tarragona, která je předstupínkem k madridskému finále, hostí také poutníky z Ekvádoru.

Jana Gruberová, www.radiovaticana.cz

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu