Tatínci se svými dětmi putovali z Velehradu na Hostýn


Až z dalekého Podkrkonoší či od Ostravy nebo Strážnice přicestovali v pátek 24. června 2011 na Velehrad tátové se svými dětmi, aby odsud vyrazili na pěší pouť s cílem na Svatém Hostýně. Šedesát kilometrů, které obě místa dělí, zvládli téměř všichni bez úhony za tři dny.

Olomouc: Po loňském putování vyrazili z Velehradu na Svatý Hostýn i letos tátové se svými dětmi. Zúčastnilo se jich celkem 12 a sebou vedli (a občas také nesli) 15 dětí, mezi nimi i nejmladší účastnici, pětiletou Julinku. Jediný zástupce třetí generace měl 67 let. Celou pouť doprovázel salesiánský kněz P. Petr Matula.

Trasa prvního dne vedla účastníky z Velehradu, kde společně prožili mši svatou, do Huštěnovic a dále podél Baťova kanálu do Napajedel. Zde na ně čekala nejen večeře a místo k přespání – pro děti byly na farní zahradě připraveny hry a zbývající energii si pak vybily při fotbale. Večer zakončily společné Modlitby otců.

Hlavní zastávkou druhého dne cesty byl Zlín, malí i velcí poutníci však odpoledne došli až na poutní místo Štípa, kde pro ně byl připraven druhý nocleh. Ještě předtím si ale zájemci mohli prohlédnout štípský kostel a vystoupat na jeho věž, společně s členkami hnutí Modlitby matek se v kostele pomodlit druhý den tridua a s místními farníky se všichni setkali při večeři.

Po brzkém nedělním budíčku a ranních modlitbách pak skupina vyrazila přes Fryšták a Rusavu (kde na ně k obědu čekaly sváteční řízky) vstříc Hostýnským vrchům. Mší svatou od 15.00 hodin na Hostýně třídenní putování skončilo a všichni jeho účastníci se mohli vrátit domů, ke svým manželkám a maminkám, které se na ně už nemohly dočkat a přijely jim naproti.

(gra)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu