Tátové s dětmi šťastně doputovali na Hostýn


Už potřetí letos ve dnech 22.–24. června šli pěšky z Velehradu na Svatý Hostýn tatínkové se svými dětmi při pouti, kterou pořádá olomoucké Centrum pro rodinný život. Po mši svaté v pátek ráno vyrazila ze Stojanova na Velehradě 24členná skupina.

Olomouc: První den jsme doputovali kolem Baťova kanálu až do Napajadel, kde byl připraven nocleh v bývalé klášterní tělocvičně nad kostelem. Po cestě jsme ještě využili pohostinnosti huštěnovické farnosti, kde pro nás připravili občerstvení v podobě výborné polévky a buchet.

Druhý den čekala poutníky cesta do Štípy přes Oldřichovice. Zde jsme neplánovaně navštívili otevřený nový kostelík sv. Zdislavy, patronky rodin, a poté už následoval náročný přechod Zlína. Ve štípském poutním kostele jsme slavili večerní mši svatou a den zakončili posezením u ohně se špekáčky.

Ranní vstávaní už poznamenala únava, ale krásné nedělní ráno nám vše vynahradilo. Putovalo se dál přes Fryšták a Rusavu, kde jsme mohli doplnit ubývající síly obědem, který připravily obětavé farnice P. Marka Výlety. Velice osvěžujícím zastavením bylo krátké koupání v čisté vodě rekonstruované požární nádrže v Lukovečku.

Na Svatém Hostýně už všechny poutníky netrpělivě vyhlížely manželky a maminky dětí. P. Petr Bulvas, který nás celou poutí provázel a posiloval duchovním slovem, slavil poslední mši svatou v 16.30 hodin v poutní bazilice Panny Marie. Navzdory namoženým nohám se všichni těšíme za rok zase na shledanou na Svatém Hostýně.

Josef Záboj, Centrum pro rodinný život

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu