Teologická fakulta připravuje kurz četby Písma


Cyrilometodějská teologická fakulta v Olomouci pořádá kurzy četby Písma pro zájemce o studium Bible a starokřesťanské literatury. Cílem kurzu je seznámení s vybranými perikopami biblického textu, konkrétně Janova evangelia, na základě srovnání vybraných českých překladů s přihlédnutím k řeckému originálu. Na tento jazykový úvod naváže biblista výkladem textu, kurz bude také doplněn přednáškami.

Olomouc: Kurz četby Písma s názvem „Rozuměli jste všemu? (Mt 13,51)“ je určen pro zájemce o rozšíření vzdělání v oblasti Písma svatého a starokřesťanské literatury a zájemce o studium Bible bez rozdílu věku. Pro letní semestr 2011 bylo zvoleno Evangelium podle Jana. Účastníci se v průběhu kurzu seznámí s vybranými perikopami biblického textu na základě srovnání vybraných českých překladů i řeckého originálu. Na filologický a historický úvod naváže výklad textu a kurz bude doplněn přednáškami biblistů. Výuku povedou Mons. prof. Ladislav Tichý, Th.D., ThLic. Dominik Opatrný, Mgr. Veronika Černušková, Mgr. Jana Plátová, Ph.D. a Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Absolventi získají certifikát o absolvování kurzu.

Kurz bude probíhat formou pěti sobotních setkání v těchto termínech: 12. února, 12. března, 2. dubna, 14. května a 4. června. V rámci každého osmihodinového bloku se plánují dvě hodiny základů novozákonní řečtiny, čtyři hodiny četby s lektory a dvě hodiny výkladu nebo přednášky. Cena je stanovena na 3000 Kč, studenti, důchodci, osoby na rodičovské dovolené a nezaměstnaní mohou dostat slevu ve výši 600 Kč.

Přihlášku do korzu naleznete v příloze článku nebo na adrese www.upol.cz/fakulty/cmtf/celozivotni-vzdelavani/. Vyplněnou přihlášku zasílejte do 9. února 2011 na adresu Cyrilometodějské teologické fakulty, Univerzitní 22, 771 11 Olomouc, k rukám sr. Mgr. Petře Géblové z referát pro celoživotní vzdělávání. Kurz bude otevřen při počtu alespoň 12 účastníků.

 

PřílohaVelikost
Kurz_cetby_Pisma_-_letak_a_prihlaska.pdf58.59 KB

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu