Tři králové navštívili významné instituce kraje i města


Dvě netradiční skupinky Tří králů během úterního dopoledne 6. ledna 2015 navštívily vybrané instituce v Olomouci. První z nich reprezentovala Charitu Olomouc a navštívila významné městské instituce, skupinka vyslaná za Arcidiecézní charitu pak v Olomouci navštívila některé významné krajské instituce.

Olomouc: Koleda zazněla například na krajském úřadu či olomouckém arcibiskupství nebo u krajských ředitelů Policie ČR a Hasičského záchranného sboru. „Vracím se s dobrým pocitem. Nikde koledování nebylo přijato formálně, ale naopak, setkali jsme se s důstojným přijetím, příjemnou a bezprostřední atmosférou. Žádná okázalost, naopak skromnost a vzájemné obdarování,“ sdílel své pocity po návratu ředitel Arcidiecézní charity Olomouc, Václav Keprt. Toho pří koledě doprovázel ředitel Hospice na Svatém Kopečku Jiří Borik, a zástupce ředitelky Charity Olomouc Petr Macek.

Tři králové z Charity Olomouc (ve složení dominikán P. Jindřich Polák, vedoucí střediska Samaritán Petr Prinz, a bratr kapucín Maxmilián Gottwald) započali své putování v ranních hodinách v katedrále sv. Václava, kde se poklonili děťátku v Betlémě. Jeden z králů jel na koni a během koledování byli doprovázeni hudebníky, kteří hráli na housle a klarinet. Následně Tři králové přijeli na rektorát Univerzity Palackého v Olomouci, kde přinesli radostnou zvěst rektorovi Jaroslavu Millerovi i děkanům jednotlivých fakult. Koledování ve velké zasedací místnosti rektorátu zpestřil kytarový kvartet Konzervatoře Evangelické akademie. Následovala koleda na kurii arcibiskupství generálnímu vikáři Josefu Nuzíkovi a jeho spolupracovníkům. Na závěr své cesty zamířili na olomouckou radnici, kde je přivítal primátor města Antonín Staněk a jeho náměstci.

Tříkrálovou sbírku 2015 oficiálně zahájilo Setkání tříkrálových koledníků 2. ledna ve Valašském Meziříčí a ve Starém Městě u Uherského Hradiště. V neděli 4. ledna se v Brně konal Tříkrálový koncert pro koledníky, kterého se zúčastnilo na 500 koledníčků. Přímý přenos koncertu vysílala Česká televize na stanici ČT1 a diváci v jeho průběhu odeslali celkem 26 842 DMS zpráv, tj. dar ve výši 764 997,- Kč. Vedle hudebních vystoupení byly v rámci koncertu odvysílány i tři reportáže jako ukázky využití sbírky. V jedné z nich byla představena také pomoc lidem bez domova Charity Olomouc.

Zprávy o průběhu a výsledky koledování bude charita průběžně uveřejňovat na webových stránkách www.trikralovasbirka.cz.

S využitím tiskových zpráv Arcidiecézní charity Olomouc a Charity Olomouc

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu