Týden modliteb za mládež 21. 3. – 28. 3. 2010


Sekce pro mládež ČBK připravila podobně jako v loňském roce brožuru „Týden modliteb za mládež".  Obracíme se na vás s prosbou, abychom společně v celé české a moravské církevní provincii jeden týden věnovali modlitbě za mládež.

Cíle tohoto týdne jsou tři:

- doprovázení aktivit mládeže a aktivit pro mládež společnou modlitbou, protože „bez Božího požehnání, marné lidské namáhání",
- má pomoci mladým lidem uvědomit si, že jsou živou součástí živého společenství církve,
- naše farní společenství mohou v tomto týdnu více vnímat krásu i náročnost tohoto životního období, mohou se zamýšlet, jaké je opravdu místo mladých lidí a jak je možno konkrétně je podpořit.

V brožuře najdete text z Písma svatého, texty z promluv Benedikta XVI., podnět k zamyšlení a návrh osobního úkolu a přímluvy na každý den týdne od 21. 3. do 28. 3. 2010.
Modlitba za mládež je určena k modlitbě ve farním společenství (např. přede mší svatou), zároveň je však možno ji dát nemocným a starším lidem, aby ji zařadili do svých denních modliteb.
Zamyšlení a úkoly pro jednotlivce jsou jen základní pomůckou sloužící k tomu, aby v životě nezůstalo jen u slov, nýbrž aby se slova modlitby přelévala do života a naopak.
Přímluvy jsou určeny pro užití při mši svaté ve farním společenství, ale také k osobní modlitbě.
Setkání biskupů s mládeží v jednotlivých diecézích a připomínka Světového dne mládeže jsou z praktických důvodů prožívány v různých datech, proto jsme se po loňských zkušenostech rozhodli soustředit modlitební úsilí v celé republice do jednoho týdne a zaměřit je k vlastnímu Světovému dni mládeže, který je slaven na Květnou neděli. Brožuru posíláme jako přílohu akt elektronicky rozesílaných, je možno ji získat také na www.cirkev.cz, na www.signaly.cz, nebo na jednotlivých diecézních centrech mládeže.
Jménem všech spolupracovníků ze Sekce pro mládež vám chci poděkovat za všechno, co pro mládež děláte, a za to, že jako dobří pastýři vedete mladé lidi ke Kristu Ježíši.
P. Vít Zatloukal, ředitel sekce pro mládež ČBK

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu