Události minulých týdnů na Katolické základní škole v Uherském Brodě


Letošní doba velikonoční přinesla žákům Katolické základní školy v Uherském Brodě nejen mnoho úspěchů v soutěžích, ale také spoustu hezkých a nezapomenutelných zážitků.

Den matek na KZŠ: KrálovničkyUherský Brod: V sobotu 27. dubna se v Uherském Brodě uskutečnila Krajská přehlídka dětských folklorních souborů. Holúbek měl v soutěži hned dvě želízka v ohni, a to pásmo „Mlynáři“ (Holúbek I) a pásmo „Pěkná je ta naša královna“ (Holúbek II). Z celkového počtu devíti zúčastněných souborů však mohla porota poslat do celostátního kola jen jeden. Prvenství Holúbku II s pásmem „Pěkná je ta naša královna“ bylo proto o to víc radostné.

Noc s Andersenem

Velké očekávání a také pilné přípravy doprovázely již druhou Noc s Andersenem. Stejně jako v mnohých školách a knihovnách v České republice i u nás trávili žáci knižní noc ve škole, kde se pomocí nápaditých her a úkolů seznamovali s literaturou. Třicet šest nadšených nocovníků ze 4. až 9. třídy je pro organizátory, Školní parlament KZŠ a Sdružení sv. Dominika při KZŠ dostatečným důkazem, že jejich práce byla zdařilá.

Za poznáním do Olomouce

Den matek na KZŠ: 1. třídaZajímavým způsobem získala vědomostí i 6. třída, která se vypravila na exkurzi s názvem Historická Olomouc. Tam na ně čekala prohlídka Arcidiecézního muzea, během které využili žáci nejenom zrak a sluch, ale i hmat. Poté se kochali výhledem na Olomouc z věže kostela sv. Mořice, a samozřejmě nevynechali sbírkové skleníky Flory s nádhernými květinami.

Třídenní návštěva Terezína

V neděli 5. května se 20 žáků z druhého stupně vypravilo na dlouhou cestu do Terezína. Pod vedením pracovníků Památníku Terezín se seznámili se smutnou historií druhé světové války, ale také poznali také původní funkci města. „Jde o pevnost, která chránila sever Čech před vpádem pruských vojsk. Tato pevnost je skvěle zachovaná a je jistě unikátem v celé střední Evropě,“ jak řekl pořadatel exkurse Michal Slinták.

Oslava Dne matek

Den matek na KZŠ: Dramatický kroužekStalo se již krásnou tradicí, že si vždy ke Dnu matek žáci KZŠ pod vedením svých učitelů připraví pro maminky a blízké dárek v podobě zajímavého vystoupení. Bylo tomu tak i v neděli 12. května v Domě kultury v Uherském Brodě, který opět praskal ve švech. Program plný tanečních, hudebních a divadelních představení zahájil pan ředitel Robert Goldmann, který všechny vřele přivítal a popřál maminkám k jejich svátku. Pak se už střídala vystoupení s bouřlivým potleskem, úžas s překvapením, ale i radost se smutkem, to bylo, když se loučili svým příspěvkem žáci 9. třídy.

(kzš)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu