Umělci podpoří budoucí humanitární pracovníky internetovou aukcí


Ve čtvrtek 14. dubna 2011 od 18.00 hodin proběhne v galerii olomouckého hotelu Arigone (Univerzitní 20) vernisáž, na které bude představen projekt internetové aukce výtvarných děl umělců z Olomoucka i různých částí světa. Umělci tak chtějí podpořit zahraniční praxi studentů Caritas – Vyšší odborné školy sociální v Olomouci.

Olomouc: Výtěžek z aukčního prodeje v galerii vystavených děl bude použit na spolufinancování poměrně nákladných stáží třinácti studentek tak, aby se celkově snížila jejich značná finanční náročnost. Kupující tak podpoří studentskou aktivitu v získávání sponzorů na jednotlivé cesty. Ty již v současné době působí v zemích jako je Nepál, Indie, Uganda, Arménie, Gruzie, Makedonie či Jamajka.

Malíř Mike Esson, člen Unie výtvarných umělců Olomoucka, a jeho přátelé se rozhodli touto formou inovativní aukce na sociálních sítích podpořit studenty 2. ročníku Sociální a humanitární práce Caritas – Vyšší odborné školy sociální Olomouc, kteří v rámci své výuky vyjíždějí na dlouhodobou praxi převážně do rozvojových zemí na celém světě. Zájemci si mohu výstavu děl pro aukci prohlédnout až do 20. května. Ti, kdo chtějí některé dílo koupit, by však neměli váhat: na Facebooku a WAGRu mohou přihazovat jen do 7. května, kdy aukce končí.

Již od roku 1995 připravuje Caritas – Vyšší odborná škola sociální Olomouc sociální pracovníky, kvalifikované profesionály v poskytování pomoci potřebným lidem. Každý, kdo chce dobře vykonávat tuto práci, musí na škole projít nejen důkladnou teoretickou přípravou, ale také hodinami odborného praktického vzdělávání, kde zúročuje nabyté poznatky a trénuje se v užívání přístupů i metod práce s klientem. V rámci oboru Charitativní a sociální práce studenti získávají praktické zkušenosti zejména na pracovištích v ČR. Studenti, kteří si zvolili druhý obor – Sociální a humanitární práce, se v letním semestru 2. ročníku vydávají „na zkušenou“ právě do zahraničí. Vyjíždí tak do zemí EU i mimo ni, aby se v reálných podmínkách zdokonalili v mezinárodní rozvojové spolupráci. Zároveň se podílí na samotné přímé pomoci v nejchudších a nejohroženějších oblastech světa.

Pravidla pro prodejní výstavu jsou uvedeny v příloze tohoto článku.

Další informace podá František Jemelka, oddělení komunikace Caritas, tel: 585 209 031, mobil: 777 713 450, web: www.caritas-vos.cz.

 

PřílohaVelikost
Pravidla_pro_prodejni_vystavu.doc39.5 KB

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu