V Arcibiskupském paláci vzniká městské infocentrum


Spolupráce olomouckého arcibiskupství s městem Olomoucí, díky níž si lidé například mohou prohlédnout některé kostely pod vedením průvodce, brzy dostane další konkrétní podobu. V Arcibiskupském paláci se totiž koncem dubna otevře informační centrum města a své služby bude návštěvníkům nabízet po celou turistickou sezónu.

Projekt „Průvodcovské služby a pobočka Informačního centra Olomouc v Arcibiskupském paláci“ připravilo Centrum pro kulturu Arcibiskupství olomouckého ve spolupráci s oddělením Informační centrum statutárního města Olomouc. Infocentrum v paláci bude fungovat od pondělí do soboty v období 28. dubna až 30. září 2018 vždy v čase 10.00 – 17.00 hodin. Turisté zde najdou základní propagační materiály města a suvenýry nebo mohou využít nabídky k prohlídce historických sálů rezidence.

„V olomoucké části zvané Předhradí se nacházejí nejvýznamnější turistické atraktivity města, jako například katedrála sv. Václava, trojice Arcidiecézní muzeum, Vlastivědné muzeum a Muzeum umění anebo i samotný Arcibiskupský palác. Otevření pobočky městského infocentra v této strategické lokalitě rozšíří nabízené služby v oblasti cestovního ruchu,“ říká vedoucí arcidiecézního Centra pro kulturu Martin Kučera a dodává: „Dalším cílem je umožnit prohlídky paláce zdarma ve vybraných dnech, jako je Muzejní noc, Noc kostelů nebo Dny evropského dědictví.“ Přidanou hodnotu podle něj představuje také to, že na rozdíl od mnoha dalších olomouckých památek bude díky této službě Arcibiskupský palác nově otevřen i v pondělí.

„Jako arcibiskupství cítíme velkou odpovědnost za uchování odkazu našich předchůdců a zároveň považujeme za důležité zpřístupnit toto kulturní bohatství lidem. Už před sedmi lety jsme proto veřejnosti otevřeli Arcibiskupský palác a jeho historické sály. Otevřením městského informačního centra chceme jednak posílit stávající spolupráci s městem Olomouc a zároveň rozšířit služby, které v biskupské rezidenci nabízíme návštěvníkům a turistům,“ uvedl olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

Nová forma spolupráce mezi arcibiskupstvím a městem bude slavnostně zahájena v sobotu 28. dubna slavnostním přestřižením pásky v 16.45. Následovat pak bude v 17.00 koncert vážné hudby, na který je vstup volný. Na programu koncertu jsou skladby W. A. Mozarta, L. van Beethovena nebo J. Brahmse v provedení Martiny a Jana Schulmeisterových.

Jiří Gračka, tiskový mluvčí Arcibiskupství olomouckého

 

Kalendář akcí

«  
  »
P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu