V Hejčíně otevřeli interaktivní výstavu „Po stopách sv. Cyrila a Metoděje“


U příležitosti 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu byla ve farnosti Olomouc-Hejčín otevřena interaktivní výstava s názvem „Po stopách sv. Cyrila a Metoděje“. Expozice přibližuje hravou formou dětem, mládeži a široké veřejnosti významnou kapitolu našich dějin, otevřena bude do 30. června 2013.

Olomouc-Hejčín: V kulisách středověkého kostela a knížecího pokoje jsou připraveny zajímavosti ze života a díla soluňských bratří, ale také řada zajímavých informací z Velké Moravy. Toto významné období našich dějin se přiblíží skrze různé interaktivní činnosti. Nejen děti, ale i dospělí si mohou vyzkoušet psát hlaholicí, poskládat mapu Velké Moravy, kreslit ikony, zkusit si, jak se chodí v mnišském hábitu, vyrobit hliněný šperk, skládat časovou osu a skládačky s nejznámějšími památkami, vyluštit hádanku apod. Mladší děti si do svého katalogu za splněné úkoly dají razítka a také zapíší odpovědi na různé otázky. Hledáte-li program pro celou rodinu, na kterém se zabaví malí i velcí, je tato výstava ideální příležitostí.

Autorem výstavy je Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. – Klub Ámos (Ostrava), který se již řadu let úspěšně zaměřuje na realizaci výchovných a vzdělávacích interaktivních výstav pro školy i veřejnost. Výstava se uskuteční ve dnech 15.–30. června v chrámu sv. Cyrila a Metoděje v Olomouci-Hejčíně. Pro veřejnost je otevřena o sobotách od 10.00 do 17.00 hodin a o nedělích od 13.00 do 17.00 hodin. Během dopoledne všedních dní je výstava k dispozici základním školám jako možnost doplnění a rozšíření výuky našich národních dějin.

Výstava se realizuje za finanční podpory z rozpočtu statutárního města Olomouce a díky tomu je pro všechny vstup zdarma.

Římskokatolická farnost Olomouc-Hejčín

 

PřílohaVelikost
Výstava "Po stopách sv. Cyrila a Metoděje" (jpg)139.05 KB

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu