V Miláně se koná setkání rodin, závěrečnou mši odvysílají i televize v ČR


Lombardská metropole Milán hostí od středy 30. května do neděle 3. června 2012 sedmé Světové setkání rodin. Na akci, které se osobně zúčastní i papež Benedikt XVI., vyrazili také poutníci z Česka a ti, kdo zůstali doma, se k účastníkům mohou připojit alespoň prostřednictvím televizních obrazovek – při sledování přímého přenosu závěrečné mše svaté v neděli dopoledne.

Milán: Svatý otec dorazí do Milána v pátek 1. června a k vrcholům jeho třídenní návštěvy Světového setkání rodin bude patřit jak sobotní setkání s rodinami v parku Bresso, tak i nedělní slavnostní bohoslužba. Program cesty Svatého otce zůstává přitom nezměněn i přes vysokou seizmickou aktivitu, která se v těchto dnech na severu Itálie projevuje.

Přímý přenos nedělní bohoslužby, které bude papež Benedikt XVI. předsedat od 10.00 hodin, nabídnou divákům z České republiky hned dvě televizní stanice: TV NOE a ČT 2. Více informací o programu vysílaném z milánského letiště lze najít na webech uvedených stanic: TV NOE a ČT. TV NOE navíc následně nabídne i přenos navazující polední modlitby s Benediktem XVI.

Téma VII. světového setkání rodin vyjádřili organizátoři mottem Rodina – práce a slavení. „Nadcházející Světové setkání rodin vytváří jedinečnou příležitost pro nové zamyšlení nad prací a slavením s ohledem na sjednocenou, životu otevřenou rodinu, dobře začleněnou ve společnosti a v církvi, která vedle ekonomického zajištění rodinného jádra věnuje pozornost i kvalitě vztahů,“ prohlásil směrem k účastníkům setkání papež Benedikt XVI.

Letošního Světového setkání rodin se zúčastní i zhruba stovka českých poutníků, které doprovodí královéhradecký biskup Jan Vokál.

Zdroj: tisk.cirkev.cz

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu