V neděli začíná týden modliteb za vězeňství


Mezinárodní vězeňské společenství zve všechny zájemce k Týdenní modlitbě za vězeňství, která proběhne ve dnech 2. až 12. prosince 2012. Modlitba je osmidenní a týká se nejen odsouzených, propuštěných či obětí trestných činů, ale i rodin a dětí všech. Bude mj. pamatováno i na celý justiční systém, spravedlivé soudy i možné změny legislativy, které by byly vstřícnější k propuštěným lidem a dávaly jim větší šanci na novou budoucnost.

Praha: Tento týden modliteb a souvisejících aktivit s mottem „Spravedlnost pro všechny“ proběhne v prvním adventním týdnu 2012. Rovněž bude, mimo výše zmíněného, zaměřen i na modlitbu za zaměstnance věznic, za jejich bezpečí a pěkný přístup k lidem a za důstojné zacházení s odsouzenými.

Neděle bude v duchu modliteb za urovnání vztahů, pondělí potom se zvláštním zřetelem na péči o vězně. Úterní modlitba bude směřovat k podpoře obnovení komunit, ve středu se bude pamatovat na přivítání propuštěných, čtvrtek a pátek bude věnován soudnímu a vězeňskému systému, resp. podpoře rodin. Na závěr týdne budeme v modlitbách pamatovat na modlitbu za navštívení vězňů i změněné lidské životy a komunity.

Více na www.prisonfellowship.cz či www.facebook.com/mvscr.

František Jemelka, Tiskové středisko ČBK

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu