V Prostějově byla požehnána nová budova církevní základní školy


První den nového školního roku byl pro Cyrilometodějské gymnázium, mateřskou školu a základní školu v Prostějově zcela výjimečný. Po náročné rekonstrukci, která trvala pouhý jeden školní rok, se otevřely dveře nově vzniklých prostor 2. stupně základní školy.

Náklady na rekonstrukci podle projektu architekta Otto Schneidera dosáhly téměř 35 milionů korun, které investovalo Arcibiskupství olomoucké jako majitel budovy. Vznikly krásné, světlé moderní prostory pro výuku i mimoškolní činnost. Postupně budeme nabírat žáky až do deváté třídy, celkem škola pojme 120 žáků.

Budovu ve čtvrtek 1. září požehnal arcibiskup Jan Graubner a „pásku“ přestřihl náměstek ministryně školství a dlouholetý ředitel Cyrilometodějského gymnázia Jaroslav Fidrmuc. Nechyběli zástupci veřejného života a také stavební firmy, která celou rekonstrukci realizovala. Celý den pak byla budova otevřena i pro veřejnost.

Máme velkou radost, že se škola všem návštěvníkům líbila, a našim žákům přejeme, aby se v ní dobře cítili a chodili do ní rádi. My už se na vše velmi těšíme.

Jitka Hubáčková

Fotogalerie (foto archiv školy)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu