V Prostějově jsou k vidění výtvarné práce žáků církevních škol


Cyrilometodějské gymnázium a mateřská škola v Prostějově každým rokem pořádá výtvarnou soutěž pro žáky církevních škol. Hlavní organizátorka soutěže Stanislava Náglová na letošní rok zvolila příhodné téma týkající se významného jubilea příchodu svatých Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu.

Prostějov: V letošním roce se do soutěže zapojilo sedmnáct církevních škol z celé ČR a celkem se sešlo více než 180 soutěžních prací. Vybrat nejzdařilejší díla z tohoto množství bylo pro porotu opravdu náročným úkolem, ale porota se jej zhostila velmi zodpovědně. Autoři nejlepších děl byli odměněni na vernisáži, která proběhla na půdě Cyrilometodějského gymnázia (CMG) 3. dubna.

Začátek vernisáže výtvarných děl s cyrilometodějskou tématikou se odehrál na místě nejpříhodnějším – ve školní kapli sv. Cyrila a Metoděje, kde se všichni zúčastnění sešli ke společné bohoslužbě slova. Bohoslužbu vedl spirituál školy P. Jaroslav Němec, který pronesl velmi podnětnou promluvu. Po bohoslužbě doprovázené zpěvem místní studentské scholy si mohli návštěvníci prohlédnout nejvydařenější práce. Na závěr celé slavnostní vernisáže byli při slavnostním agapé odměněni autoři nejlepších děl.

Letos poprvé bylo uděleno i čestné uznání v nesoutěžní kategorii dospělých, neboť do soutěže přispěli i klienti jednoho ústavu. Téma sv. Cyril a Metoděj je velice zaujalo a poslali velice podařené práce.

Ačkoliv Stanislava Náglová vyhlašuje témata soutěže tak, aby korespondovala s tématy vyhlášenými ČBK, na příští rok zvolila téma „stvoření světa“. Oficiální téma ČBK totiž zatím není známé.

Výstava v prostorách CMG bude pro veřejnost otevřena v průběhu měsíce dubna, a to každý všední den od 7.00 do 18.00 hodin.

Jana Mlčůchová, Středisko volného času Oáza CMG

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu