Vdovci a vdovy putovali do Mariazell


Společenství vdov a vdovců nabídlo zájemcům z řad mariánských ctitelů pouť do rakouského Mariazell. Téměř plný autobus poutníků, převážně ze Zlína a okolí, vyjížděl 27. května 2015 brzy ráno. Další poutníky jsme na palubě přivítali v Otrokovicích, Ostrožské Nové Vsi a ve Strážnici.

Zlín: Skutečně poslední, padesáté místo čekalo na otce Nesvadbu, čilého Moraváka, který žije dlouhá léta ve Vídni. Jeho svižnost mysli a milé přivítání nás přesvědčilo, že jeho věk, (který by se lépe udával odpočtem od stovky) opravdu nekoresponduje s jeho milou vitalitou. Když ho vedoucí zájezdu, pan Vít Pořízek, požádal o službu duchovního doprovodu, přijal velmi rád.

Díky příjemnému a spolehlivému řidiči autobusu jsme do Mariazell „připutovali“ krátce po jedenácté hodině. Předem domluvenou společnou českou mši svatou jsme slavili ve 14 hodin v kapli sv. Michaela sousedící těsně s bazilikou. Do té doby byla možnost prohlédnout si baziliku Panny Marie Celské a hlavně setrvat v modlitbě před její slavnostně oděnou soškou: předložit Matce Boží všechno, co nás tíží, ale i děkovat za vše, co nám naše nebeská maminka už u Boha vyprosila. Velkým darem bylo pro nás novokněžské požehnání, které zrovna uděloval svým rakouským farníkům nově vysvěcený kněz. Ochotně a s radostí neváhal žehnat i nám.

Ve zbývajícím čase do odjezdu v 16 hodin byla možnost zakoupit upomínky a projít blízké okolí baziliky. Ve výšce 868 metrů alpského předhůří bylo téměř všem milé se trochu zahřát. Chladno sice bylo, ale z honících se tmavých mraků začalo pršet až na zpáteční cestě. Všem poutníkům i všem, kdo tuto pěknou pouť připravili, patří velký dík.

Na webové stránky www.vdovyavdovci.cz budou vloženy fotografie, pojednání o tomto starém poutním místě i záznam promluvy P. Jaroslava Nesvadby ze mše svaté. Bohu patří chvála za prožité chvíle, za možnost společných modliteb i v autobuse a bezpečný návrat domů. Už se těšíme na další setkání ovdovělých ve Štípě dne 9. června.

Marie Dubská

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu