Velehradské gymnázium koncertovalo v Polsku


V minulých dnech absolvovali členové pěveckého sboru a cimbálové muziky Stojanova gymnázia Velehrad dvoudenní turné do polského Krakova a následně do Oder, kde se konal XX. ročník celostátní přehlídky církevních škol. O své zážitky se podělila studentka Michaela Železníková z 1.B.

„Ve středu 20. března 2013 se náš sbor zúčastnil turné v Polsku. Za krásného slunečného počasí jsme nastoupili do autobusu a vydali se na čtyřhodinovou cestu do Krakova. Zde jsme navštívili piaristické gymnázium (Liceum Ogólnokształcące Zakonu Pijarów im. ks. Stanisława Konarskiego), kde jsme zazpívali několik písniček.

Po obědě jsme vyrazili na prohlídku města, které nás uchvátilo svými památkami. Následně jsme se odebrali na mši svatou, doprovázenou zpěvem sboru piaristického gymnázia. Po skončení mše svaté byl na programu náš společný koncert. Poté jsme se rozdělili do rodin členů sboru, kde jsme strávili noc. I přes jazykovou bariéru jsme byli schopni se domluvit a našli si nové polské kamarády.

Ráno nás odvezli opět ke škole, rozloučili se s námi a my se pak vydali na festival do Oder. Po obědě jsme zpívali na vernisáži fotografií Jindřicha Štreita, kterou vysílala živě televize Noe. Při slavnostním galavečeru u příležitosti XX. ročníku celostátní přehlídky církevních škol vystoupil i náš folklórní soubor. Večer jsme se unavení a plni zážitků vrátili do svých domovů.“

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu