Velehradskou bazilikou zněla modlitba za vlast


Poděkování za dar sedmdesáti let života v míru a zároveň prosba za moudrost a svědomitost těch, kteří nám vládnou, a za zodpovědné občanské postoje občanů naší země, byly obsahem modlitby, která zazněla v sobotu večer velehradskou bazilikou za přítomnosti představitelů církve a osobností veřejného života.

Velehrad: Biskupové ČR v čele s kardinálem Dominikem Dukou a olomouckým arcibiskupem Janem Graubnerem, zástupci Kanceláře prezidenta republiky, Senátu a Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR či hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák se v sobotu večer zúčastnili modlitby za vlast, která se ve velehradské bazilice uskutečnila u příležitosti oslav cyrilometodějské pouti a zároveň 70. výročí konce druhé světové války.

Obsahem modlitby, kterou přednesl arcibiskup Graubner, bylo poděkování za dar sedmdesáti let života v míru a zároveň prosba za moudrost a svědomitost těch, kteří nám vládnou, a za zodpovědné občanské postoje občanů naší země.

Ústavní činitelé rovněž položili květiny k sousoší sv. Cyrila a Metoděje. Tento slavnostní okamžik se v prostoru před hlavním oltářem konal za doprovodu Hradní stráže. Přítomní zazpívali státní hymnu České republiky a také píseň Dědictví otců, zachovej nám, Pane.

S využitím zprávy na webu Zlínského kraje

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu