Velehradský seminář pro rodiče se zaměří na digitální technologie


Ve středu 4. července 2018 od 9.00 do 13.30 se v přednáškovém sále Hotelu Skanzen na Velehradě v rámci Dnů lidí dobré vůle uskuteční seminář „Rodiče a děti tváří v tvář digitálním technologiím“. Je určený nejen rodičům, ale také pedagogům, sociálním pracovníkům, vychovatelům a všem, kteří se o toto téma zajímají.

Odbornou garanci i záštitu nad vzdělávacím seminářem převzala CMTF UP Olomouc v zastoupení děkana P. Petera Tavela.

Aktuální téma, které dnes hýbe světem – technologie jsou všudypřítomné a poslední generace jsou jimi obklopené od narození. Jaký vliv však mají na rodinu? Jakým způsobem ovlivňují vztahy mezi rodiči a dětmi? Čím nahání hrůzu pojem digitální demence? Právě o této problematice se bude letos na Velehradě hovořit. Pozvání mezi přednášející přijal nizozemský kněz a národní kaplan pro mládež v Lucembursku P. Michel Remery, Daniela Husárová z košické univerzity, která se věnuje výzkumu faktorů rodinného prostředí ovlivňující zdravý vývoj školáků, a ředitel Salesiánského mediálního centra v Brně P. Libor Všetula.

„Těší nás, že pozvání přijal i host ze zahraničí. P. Michel je autorem knihy, která podporuje dialog o víře s mladými lidmi ve více než 15 jazycích. Tematicky kniha „Tweetuj s Bohem“ zapadá do konceptu letošního velehradského semináře a určitě účastníky zaujme. Nenechte si tedy ujít toto téma, které se v nějaké míře dotýká snad každé rodiny,“ uvedla za organizátory Marcela Anežka Kořenková.

Zdroj: www.velehrad.eu

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu