Velehradští sboristé zapějí v Londýně


Pěvecký sbor Stojanova gymnázia Velehrad (SGV) zamíří ve dnech 24.-28. března 2011 do Londýna. V britské metropoli se studenti ze Slovácka představí na třech koncertech.

Velehrad: První z koncertů se uskuteční na Velvyslanectví České republiky za účasti českého velvyslance Michaela Žantovského a hostů z Dvořákovy společnosti, Českého centra, Emma Destinn foundation, BCSA – British Czech and Slovak Association, Czech school without borders, SVU – Společnosti pro vědu a umění, The Friends of Czech historic buildings a dalších. Další možností slyšet čtyřiadvacet zpěváků Stojanova gymnázia pod vedením MgA. Filipa Macka bude koncert v československém krajanském středisku Velehrad a na nedělní rodinné mši v kostele ve čtvrti „Mayfair“. V neposlední řadě čeká studenty i návštěva partnerské školy a prohlídka hlavního města Velké Británie.

Sbor Stojanova gymnázia se věnuje především interpretaci duchovní hudby a capella v dějinném kontextu od gregoriánského chorálu až po současné hudební skladatele. Ve svém repertoáru má však také populární spirituály, gospely apod. Sbor se každoročně zúčastňuje nejrůznějších vystoupení a na přehlídkách smíšených sborů obsazuje přední pozice. V letošním roce se rozhodl uspořádat na Velehradě první ročník nesoutěžního Festivalu duchovní hudby (4.-6. listopadu) pro pěvecké sbory církevních škol ČR.

Michal Hegr, ředitel SGV

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu