Víkendová četba Písma s olomouckými teology


Pro zájemce o rozšíření vzdělání v oblasti Písma svatého a starokřesťanské literatury a zájemce o studium Bible bez rozdílu věku pořádá olomoucká teologická fakulta víkendový kurz četby Písma s názvem „Rozuměli jste všemu?“ První setkání se uskuteční již o prvním prosincovém víkendu, další jsou pak v plánu na leden, únor a duben příštího roku.

Olomouc: První z řady víkendových kurzů věnovaných četbě Písma svatého se zaměří na novozákonní texty související s křestní tematikou a uskuteční se ve dnech 2.–4. prosince 2011. Přihlášky na něj je potřeba odevzdat do 30. listopadu. Další setkání pak budou věnována novozákonním textům souvisejícím s modlitbou Páně (27.–29. ledna 2012), novozákonním textům o obrácení a povolání (24.–26. února) a velikonočním novozákonním textům (20.–22. dubna). Všechna setkání se uskuteční v budově Cyrilometodějské teologické fakulta Univerzity Palackého v Olomouci (Univerzitní 22).

Kurz, jehož název „Rozuměli jste všemu?“ je citátem z Mt 13,51, si klade za cíl seznámit posluchače s vybranými úryvky biblického textu na základě srovnání vybraných českých překladů i řeckého originálu. Na filologický a historický úvod pak naváže biblista výkladem textu. Kurzy povedou pedagogové teologické fakulty prof. Ladislav Tichý, dr. Dominik Opatrný, Mgr. Veronika Černušková, dr. Jana Plátová a dr. Pavel Černuška.

Víkendový kurz obsahuje 12 hodin: dvě páteční hodiny věnované uvedení k textu, osm hodin četby a výkladu v sobotu a dvě hodiny četby a výkladu v neděli. Absolventi získají certifikát o absolvování. Podmínkou otevření kurzu je alespoň 12 zájemců a v případě zájmu jej lze uskutečnit i mimo Olomouc. Nabídka tematických celků se navíc v tomto případě rozšiřuje například o četbu textů o seslání a působení Ducha Svatého nebo o církvi.

Přihláška na kurz je k dispozici v příze tohoto článku, další informace a kontakty pak lze najít na stránkách teologické fakulty.

(gra)

 

PřílohaVelikost
Vikendova_cetba_Pisma_2011_-_prihlaska.doc106 KB

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu