Všechny zprávy z Vatikánu online


Papež Benedikt XVI. ve středu 29. června 2011 oficiálně spustí nový vatikánský portál, který bude poskytovat exkluzivní multimediální prezentaci ze všech zpravodajských webů Svatého stolce. Datum spuštění nebylo zvoleno náhodně, právě na 29. června připadá totiž 60. výročí kněžského svěcení Josefa Ratzingera – současného papeže Benedikta XVI. – a zpravodajský portál tak bude jedním z dárků k tomuto výročí.

Vatikán: Portál, který má adresu www.news.va, obsahuje informace ze stránek Vatikánského rozhlasu, ale také nejnovější zprávy z deníku L’Osservatore Romano, Papežské rady pro sdělovací prostředky, Vatikánského informačního servisu (VIS) a MISNy (agentury informující o misiích).

Stránka, která bude z počátku k dispozici v angličtině a italštině, využívá poslední digitálních technologií, takže může svým návštěvníkům nabídnout audio a video streaming, obraz ve vysoké kvalitě a sdílení na twitteru. Poskytuje také okamžitý přehled zpráv pro chytré mobily a další přenosná zařízení. Nový portál představil v pondělí 27. června na tiskové konferenci předseda Papežské rady pro sdělovací prostředky, arcibiskup Claudio Celli.

Monika Vývodová, tisk.cirkev.cz

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu