Vychází kniha rozhovorů s papežem Benediktem XVI.


Nakladatelství Barrister & Principal vydává v těchto dnech další knihu rozhovorů s papežem Benediktem XVI. nazvanou „Světlo světa“. Po úspěšných titulech „Sůl země“ a „Bůh a svět“ tak vychází třetí kniha v této sérii, kde Joseph Ratzinger odpovídá poprvé jako papež. Nevyhýbá se přitom žádné otázce a je velmi otevřený.

Brno: Jak vidí Benedikt XVI. sebe a svůj pontifikát, čeho chce dosáhnout? Jak se vyjádří k sexuálním skandálům v církvi a k Williamsonovu případu? Jak hodnotí proměny po církevních reformách, stav ekumeny, vztahy se židy a muslimy? Co říká hlava 1,2 miliardy katolíků proměnám západní společnosti, kde je víra lhostejná stále většímu počtu lidí? Co křesťanství nabízí v moderním světě? Jsou v krizích této doby skryty i dosud neodhalené šance pro církev, pro svět, pro každého z nás?

Autor Peter Seewald (*1954) pracoval jako redaktor pro německé týdeníky Der Spiegel a Stern a pro magazín deníku Süddeutsche Zeitung. Od roku 1993 žije a působí v Mnichově jako novinář a publicista na volné noze. Jeho knižní rozhovory s kardinálem Josephem Ratzingerem Gott und die Welt („Bůh a svět“) a Salz der Erde („Sůl země“) byly vydány v řadě jazyků a staly se celosvětovým bestellerem. V Německu vyšla i jeho další úspěšná díla jako Die Schule der Manche („Škola mnichů“), Benedikt XVI. Ein Porträtaus der Nähe („Benedikt XVI. Portrét zblízka“) či Jesus Christus. Die Biografie („Ježíš Kristus. Životopis“).

Zdroj: www.biskupstvi.cz

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu