Výtěžek Tříkrálové sbírky 2016 v olomoucké arcidiecézi překonal loňskou částku


Koleda Tříkrálové sbírky v Arcidiecézi olomoucké je sečtena a konečná částka činí obdivuhodných 24 795 760 korun. Letošní vykoledovaná suma tak překonala výtěžek loňského roku téměř o milión korun. Výsledky ukazují, že lidé mají otevřená srdce, a není jim lhostejný osud těch, kteří se nachází v nouzi.

V olomoucké arcidiecézi letos vyšlo do ulic přes 15 700 koledníků. Koledovali lidé všech generací a profesí: lékaři, učitelé, úředníci, dělníci, maminky na mateřských dovolených, senioři, skauti, ministranti, kněží, a především obrovské číslo všech školou povinných. Letošní výtěžek převýšil loňskou částku o 929 924 korun.

Výtěžky téměř u všech jednotlivých Charit v diecézi překonaly loňskou laťku: „Naším vysněným nevysloveným cílem bylo v letošním roce překročení dvou milionů Kč. Vlastní počítání probíhalo čtyři dny a každý den jsme zaznamenali většinou nárůst vykoledovaných prostředků v jednotlivých obcích. Pevně jsme věřili, že hranici překonáme. To se také potvrdilo. A tak jsme 17. ledna mohli zapsat do sčítací tabulky poslední výsledek a celkový součet skončil na krásné částce 2 036 380 Kč,“ sdělil ředitel Charity Valašské Meziříčí Jiří Gavenda.

„Letošní štědrost dárců u nás na Zábřežsku překonala o téměř 48 tisíc korun loňský výnos koledování a velice příjemně nás překvapila. Tato důvěra veřejnosti zavazuje a budeme se snažit výtěžek použít zodpovědně tam, kde je nějaká potřebnost a nouze. A samozřejmě do míst, které nám jako hodné pozornosti označí naši dárci – jejich příspěvek do pokladničky nám nestačí, jsme vždy rádi, pokud jsou všímaví a přidají i svůj tip, kde vybranými dary pomoci. V tom je vlastně tato veřejná sbírka jedinečná.“ uvedl ředitel Charity Zábřeh Jiří Karger.

Ze srdce děkujeme všem dárcům, všem, kteří otevřeli tříkrálovým koledníkům nejen dveře, ale i srdce, a dokázali svoji solidaritu s potřebnými!

Eva Štefková, Arcidiecézní charita Olomouc

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu