Žáci církevní ZŠ ve Veselí poznávali Londýn i sv. Martina


Přelom října a listopadu 2017 provázel na Církevní základní škole ve Veselí nad Moravou mimo jiné poznávací pobyt v Anglii a také svatomartinský pochod a „Bílý den“.

Ve dnech 15. – 20. října se 30 žáků 8. a 9. tříd zúčastnilo jazykově poznávacího pobytu v Oxfordu a jeho okolí. Navštívili historické centrum města Canterbury, středověký hrad Warwick a rodiště Williama Shakespeara ve Stratfordu nad Avonou. Následující den si prohlédli město Windsor, oficiální rezidenci britské královny a Oxford, kde navštívili Christ Church College s katedrálou a také slavnou jídelnou, která byla kulisou pro natáčení Harryho Pottera. Poslední den pobytu byl věnován prohlídce Londýna. Z paluby lodi obdivovali Canary Dwarf, Tower Bridge, London Bridge, divadlo the Globe a St. Paul’s Cathedral a vystoupili v části Westminster, kde si prohlédli Big Ben, Parlament, Trafalgar Square, Leicester Square a Covent Garden. Své vědomosti upevňovali také konverzací v anglických rodinách, kde byli ubytováni.

Dne 10. listopadu byl na naší škole vyhlášen Bílý den a v pozdních odpoledních hodinách se uskutečnil pochod na počest svátku sv. Martina. Účastníci průvodu si svítili lucerničkami na cestě ze zámeckého parku k budově školy, kde proběhlo krátké kulturní vystoupení, „Legenda o sv. Martinovi“. Každý účastník průvodu dostal symbolický dárek – sněhovou vločku na špejli – a měl možnost se občerstvit. Za organizaci pěkného svatomartinského setkání děkujeme členům žákovského parlamentu naší školy.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu