Žáci církevní ZŠ ve Veselí sbírali papír i zážitky z hlavního města


První měsíce nového školního roku doprovodila na Církevní základní škole ve Veselí nad Moravou celá řada akcí: žáci se vydali poznávat Prahu, tvořili se seniory, věnovali se sběru papíru i zvelebení školních pozemků a také se modlili za mír a pokoj ve světě.

Deváťáci na exkurzi v Praze

Ve dnech 26. – 27. září navštívili žáci 9. ročníků Prahu. Viděli významné památky hlavního města a získali mnoho poznatků z historie i současnosti. Navštívili Muzeum Karlova mostu a poté absolvovali plavbu po Vltavě. Zajímavá byla také prohlídka Poslanecké sněmovny ČR. V podvečerních hodinách navštívili nákupní centrum Arkády Pankrác a večerní program byl věnován prohlídce Vyšehradu a Petřína. Druhý den prošli s průvodkyní nejznámější historické památky v centru Prahy – Prašnou bránu, Klementinum, Karlův most, Nerudovu ulici, Loretu, Pražský hrad a katedrálu sv. Víta.

 

Společné tvoření

Školní družina také letos navázala spolupráci se seniory z denního stacionáře Zdislava. Opět se všichni sešli ke tvoření, jež se neslo v duchu podzimu. Společně vyráběli podzimní dekorace, např. ozdobné květináče a lucerničky.

 

Sběr papíru

Již tradičně jsme na podzim organizovali sběr papíru. Během jednoho dne se podařilo shromáždit přes deset tun papíru. Děkujeme všem dětem a také rodičům, kteří se do akce zapojili. Výtěžek věnujeme na zvelebení chodeb naší školy.

 

Brigáda na školní zahradě v rámci projektu „72 hodin“

Během pátečního dopoledne a odpoledne jsme uklidili na školní zahradě, zastříhli keře a živý plot, shrabali listí, vypleli květinový záhon, pokryli netkanou textilií a zasypali oblázky. Do práce se zapojili děti i učitelé z 1. a 2. stupně.

 

 

Milion dětí se modlí růženec

Ve středu 18. října se žáci 4. – 9. ročníku měli možnost připojit pod vedením pana kaplana k akci s názvem Milion dětí se modlí růženec. Tato událost představuje společnou modlitbu co největšího počtu dětí na různých místech světa za mír a pokoj ve světě.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu