Žáci církevní ZŠ ve Veselí se připravují na Vánoce


Čas adventu prožívají na Církevní základní škole ve Veselí nad Moravou modlitbou u adventního věnce i pomocí potřebným. Za sebou mají také návštěvu sv. Mikuláše.

 

Adventní čas

Advent jako přípravu na nejkrásnější svátky v roce jsme zahájili společně s děkanem P. Václavem Vrbou a kaplanem P. Ondřejem Poštulkou žehnáním adventních věnců a zapálení první svíčky.

 

 

Navštívil nás sv. Mikuláš

I v letošním roce zavítal na naši školu sv. Mikuláš i se svou družinou, aby pozdravil a obdaroval všechny hodné děti a pokáral hříšníky. Organizace mikulášského dne se ujal žákovský parlament společně se školním klubem.

 

Vánoční jarmark

Dne 6. prosince naše škola již tradičně pořádala v prostorách školy vánoční jarmark, který zahájily svým vystoupením děti školního sboru. Žáci jednotlivých ročníků 1. i 2. stupně vystavili a prodávali výrobky s vánoční tématikou. Spousta výrobků vznikala už dlouho před Vánocemi jak ve škole, tak i doma. Příjemná vánoční atmosféra, hojná účast ze strany rodičů a ostatních návštěvníků byla všem radostnou odměnou. Velké poděkování patří všem, kteří s přípravou dekorací a výrobků pomáhali.

Návštěvníci jarmarku mohli také ochutnat vánoční cukroví, slané pečivo, horký punč či svařák, které připravili učitelé, děti a rodiče ze sdružení rodičů a přátel školy. Všichni se tak mohli pobavit a užít si předvánoční náladu se svými dětmi a přáteli. Děkujeme všem rodičům a ostatním návštěvníkům za jejich štědrost. S výtěžkem naloží každá třída podle vlastního uvážení na financování svých výletů, exkurzí a dalších výdajů. Část z výtěžku věnujeme na spolupráci se seniory z místního domu s pečovatelskou službou.

 

Rozdáváme radost

Již posedmé probíhá předvánoční akce „Krabice od bot“ aneb děti darují dětem, kterou pořádá Diakonie českobratrské církve evangelické. Letos se zapojily i děti z naší školy a připravily dárky, které přinesou radost dětem z chudších rodin v ČR.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu