Žáci církevní ZŠ z Veselí před soudem


Ekologické středisko, salesiánský dům i okresní soud se stali cílem exkurzí a pobytů žáků Církevní základní školy ve Veselí nad Moravou v průběhu května 2018. Prostřednictvím nadace Dobrý anděl také někteří z žáků pomohli dětem se závažným onemocněním.

 

Škola v přírodě

Děti 4. ročníků se zúčastnily 5denní školy v přírodě ve středisku ekologické výchovy Jezírko u Soběšic. Program „Co se děje v lese“ byl zaměřen na praktické poznávání přírody, žáci si zkusili roli vědců při botanickém i zoologickém průzkumu. Cestou zpět navštívili Technické muzeum v Brně.

 

Šesťáci ve Fryštáku

Žáci 6. ročníků absolvovali pobytový kurz v Domě Ignáce Stuchlého ve Fryštáku. Téma kurzu „Moje třída, moje parta“ se prolínalo všemi aktivitami, které žáky vedly ke spolupráci a vzájemné komunikaci, k toleranci, k tvořivosti a upevňování dobrých vztahů v třídním kolektivu.

 

Návštěva u soudu v Uherském Hradišti

Žáci 8. ročníků se v rámci občanské výchovy zúčastnili exkurze u okresního soudu v Uherském Hradišti. Žáky zde přivítal soudce Jiří Přibyl, který všem vysvětlil postup při soudním jednání i právní funkce státního zástupce, obhájce a soudce. Poté následovalo soudní řízení, které bylo pro žáky velmi poutavé a poučné do dalšího života.

 

Třída Dobrých andělů

Třída 4.A se stala místem, kde se vzdělávají „dobří andělé“. Rozhodli se vzdát části svého kapesného a přispívat prostřednictvím nadace Dobrý anděl na děti se závažným onemocněním. Každý měsíc tak pomáhají rodinám v nelehké životní situaci.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu