Žáci KZŠ na lyžích i na stupních vítězů


Pro začátek kalendářního roku na základních školách jsou charakteristické zápisy do 1. třídy, lyžařské výcviky, ale také soutěže a olympiády, kde žáci ukazují, co se v předchozím období naučili. Stejně je tomu i na Katolické základní škole v Uherském Brodě.

Zápis do 1. třídy. Foto archiv KZŠUherský Brod: Zápis do 1. třídy zde proběhl již na konci ledna. Nové žáčky a jejich rodiče přivítaly paní učitelky v čele s ředitelem Ivo Ertlem v kostýmech, které navodily krásnou pohádkovou atmosféru. Dětem se u zápisu velmi dařilo, a tak v září Katolická škola přivítá 18 nových školáků.

Nejstarší žáci školy se naproti tomu vypravili na týdenní lyžařský výcvik na Horní Bečvu. Kromě lyžování, které jim dle instruktorů šlo velmi dobře, zde hráli i hry a poznávali okolí, ale také se společně modlili a účastnili mší svatých.

Lyžařský kurz. Foto archiv KZŠNa poli soutěží a olympiád jsme zaznamenali nejeden úspěch. První místa v soutěžích a tudíž i postup do dalších kol si naši zástupci odvezli z okresního kola Dějepisné olympiády. Dokonce pět postupů, z toho tři 1. místa, si žáci vyrecitovali na okrskovém kole recitační soutěže. Podařilo se jim také zaujmout v umělecké soutěži Ledové království, kde za krásný obraz anděla získali od odborné poroty 1. místo. Postup jen těsně unikl na soutěži Mladý Demosthenes, kde naše žákyně skončila druhá.

Fašank. Foto archiv KZŠJako odměna nejen za tuto práci byl – zvláště pro žáky II. stupně – projekt Edison, díky kterému se seznámili se třemi zahraničními studenty z Brazílie, Číny a Turecka. Dověděli se tak mnoho informací o jejich zemi a měli možnost se zdokonalit v anglickém jazyce.

Pro děti z I. stupně si zase paní učitelky připravily fašank, a tak se všichni žáci i učitelé proměnili v pohádkové postavy, strašidla či zvířátka a místo klasické výuky si mohly zahrát hry a zatancovat.

Nyní nás však čeká jeden z nejdůležitějších úkolů v roce – dobře se připravit na slavení Velikonoc.

Zaměstnanci KZŠ

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu