Žáci ZŠ v Prostějově přispěli na pomoc dětem na Ukrajině


Foto archiv školyLetos v červnu se na Arcidiecézní charitu Olomouc (ACHO) obrátila učitelka Renata Laurenčíková s výtěžkem 2000 korun pro potřebné děti na Ukrajině. Jednalo se o částku, která byla získána díky projektu ZŠ a MŠ Palackého v Prostějově, nazvaného „Děti dětem“. Žáci 3. třídy namalovali pohlednice, které prodávali ve škole i v rodinách, a získanou částku poté nabídli na pomoc ukrajinským dětem. Dárky z výtěžku nyní doputovaly k ukrajinským dětem.

Olomouc: Celý nápad vzešel od třídní učitelky Renaty Laurenčíkové, které se podařilo své žáky pro projekt nejen získat, ale přímo nadchnout. „Chtěla jsem, aby děti poznaly i jiné životní hodnoty než jsou materiální, aby zakusily radost z toho, že můžeme udělat něco pro druhé,“ sdělila autorka projektu. Společně s dětmi se jim podařilo prodat až 150 kusů pohlednic za celkovou sumu 2 000 korun. „Mohlo by se zdát, že to není moc, ale pro žáčky 3. třídy to bylo hodně peněz, zvláště když jeden pohled nabízeli za 10 korun,“ vysvětlila Laurenčíková.

Foto archiv školyZískaná částka z prodeje pohlednic putovala do základní školy v Kolomyji, kde byly dětem z rodin poznamenaných tíživou situací na Ukrajině zakoupeny především školní potřeby. „Děti byly překvapené, že někomu v České republice není lhostejný jejich osud,“ uvedl P. Rostislav Strojvus z Arcidiecézní charity Olomouc, který předal v říjnu v Kolomyji ukrajinským dětem dárky z výtěžku od českých dětí.

Paní učitelka Renata Laurenčíková uvedla, že „děti byly nadšené, že mohly někomu pomoct a už teď se ptají, co bude v letošním roce, pro koho budou malovat další pohlednice!“

Věříme, že uskutečněný projekt „Děti dětem“ má potenciál inspirovat i další školy ať už základní, nebo umělecké, jejich pedagogy a především jejich děti.

Eva Štefková, ACHO

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu