Zaměstnanci Arcibiskupského gymnázia prožili na Hostýně duchovní obnovu


Postní duchovní obnova zaměstnanců Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži (AG) se uskutečnila ve dnech 4. – 6. března 2016 v areálu Svatého Hostýna. Promluvám P. Víta Hlavici, absolventa AG z roku 1995, který nyní působí jako farář v kroměřížské farnosti Panny Marie, naslouchalo dvacet účastníků.

Tématem jednotlivých přednášek byla modlitba, vztah Písma a tradice a eucharistie. Naznačena byla i problematika preventivního pedagogického systému Dona Boska a zdravého vztahu k životu. Samozřejmou součástí obnovy byla každodenní mše svatá, denní modlitba církve a adorace.

Velký dík patří otci Vítovi, jehož velmi dobře připravené promluvy v sobě zahrnovaly jak inspirativní duchovní myšlenky, tak kvalitní akademické názory a celou řadu aplikací a případů z běžného života. Duchovní prostředí nejvýznamnějšího moravského poutního místa a příjemné ubytování a stravování v poutních domech Matice svatohostýnské výborně dotvářelo naši duchovní obnovu.

Duchovní obnova, byť pouze víkendová, je důležitou duchovní, formační i relaxační součástí práce věřícího pedagoga na církevní škole. Za více než čtvrtstoletí své pedagogické praxe jsem absolvoval mnoho různých seminářů a školení k současným problémům pedagogiky, vedených nejrůznějšími metodami. Jako nejinspirativnější a nejužitečnější pro mou práci pedagoga byly zatím vždy právě takovéto víkendové duchovní obnovy, které každoročně organizuje školní kaplan AG.

Poděkování patří také otci Martinu Sekaninovi, který letošní duchovní obnovu zaměstnanců AG společně s Martou Haluzovou a bratrem jáhnem Jiřím Luňákem organizoval.

Štěpán Bekárek, AG

 

Fotografie ze setkání (foto Iva Bekárková)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu