"Zanechte stopu," vyzval papež mladé lidi v Krakově


Šest tisíc mladých Čechů, mezi nimi i 1400 těch z olomoucké arcidiecéze, se v červenci zúčastnilo Světového dne mládeže v Krakově. Setkali se tam s papežem Františkem a více než dvěma milióny dalšími mladými z téměř 200 národů.

„Pravda je však jiná, drazí mladí, nepřišli jsme na svět ‚vegetovat‘, mít se pohodlně a dělat ze života pohovku, která nás uspává. Naopak, přišli jsme kvůli něčemu jinému. Abychom zanechali stopu,“ sdělil papež během tradiční sobotní vigilie. Dále mladé vyzval, aby si nenechali vzít svobodu.

Z olomoucké arcidiecéze se do Krakova vydalo téměř 1400 mladých lidí. Během týdenního programu měli možnost navštívit mnoho přednášek, koncertů, sportovních aktivit nebo vyzkoušet různé formy modlitby. „Z českého programu mě zaujala modlitba Korunky k Božímu milosrdenství, bylo to jedinečné. Moc mě také bavilo každé ráno chodit běhat s dalšími poutníky, líbilo se mi, kolik lidí se připojilo i přes nepřízeň počasí,“ komentoval Tomáš z litoměřické diecéze.

„Úžasným zážitkem bylo pro mě to, že jsem ve čtvrtek na Blonich při přivítání viděl papeže tak na čtyři metry, a dokonce kolem mě dvakrát projel a vystoupil z papamobilu,“ navázal Ondra z olomoucké arcidiecéze.

Papež František také v závěru nedělní mše svaté oznámil místo konání dalšího setkání, to bude v roce 2019 v Panamě.

Anna Sýkorová

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu