Zkušenosti Cyrilometodějského gymnázia slouží i dalším školám


Ve středu 16. října 2013 pořádalo Centrum celoživotního učení při Cyrilometodějském gymnáziu v Prostějově otevřený akreditovaný kurz pro pedagogy s názvem Kompetence pedagoga církevní školy. Účastníci měli možnost přemýšlet nad rolí pedagoga v životě studentů a snažili se formulovat hodnoty, postoje a dovednosti, které by měl pedagog symbolizovat. Vzhledem k zaměření kurzu se zabývali také specifiky pedagogů na církevních školách.

Prostějov: Účastníci podle svých slov získali nový pohled na práci s dětmi a zjistili, že pro práci pedagoga je třeba hlubšího porozumění dětem a jejich potřebám. „Oceňuji zejména poznatky o práci v týmu a řešení konfliktů,“ uvedl v anonymním dotazníku jeden z účastníků.

Lektorem šestihodinového semináře byl ředitel Cyrilometodějského gymnázia Jaroslav Fidrmuc. Kurz Kompetence pedagoga církevní školy je jedním z pěti akreditovaných programů, které Centrum celoživotního učení školám nabízí. „Motivací ke vzniku seminářů byla vnitřní potřeba školy formulovat vlastní identitu a rozvíjet církevní školu i její pracovní tým v oblastech specifických pro církevní školy jako je smysl, vize a poslání církevní školy, hodnoty církevní školy a společné postoje pracovníků,“ vysvětluje Jaroslav Fidrmuc a dodává: „Chtěli jsme tak doplnit absenci vzdělávání v oblasti církevního školství v ČR a sdílet zkušenosti navzájem.“

Semináře se zúčastnili pedagogové ze Základní církevní školy v Brně, z křesťanského domova Petrinum v Brně, ale i z Církevní konzervatoře v Opavě nebo ze základní školy Salvátor ve Valašském Meziříčí. Celkem se jich sešlo jedenáct. Další otevřený kurz se bude konat na jaře.

(cmg)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu