Pouť na zahájení Roku sv. Cyrila a Metoděje v Římě


Na pouť do Říma, kde se za účasti českých a moravských biskupů ve dnech 25.–26. května 2012 uskuteční zahájení Roku sv. Cyrila a Metoděje, mohou nyní zájemci odjíždět také z několika moravských měst. Zájezd do Říma totiž v tomto termínu pořádá také prostějovská cestovní kancelář Miklas Tour.

Olomouc: Účastníci zájezdu odjíždějí 23. května v 16.00 hodin z Olomouce a v 16.30 hodin z Prostějova, nastoupit bude též možné v Brně a Mikulově. Přes Vídeň a Graz pak s nezbytnými přestávkami přejedou do Itálie. Na programu druhého dne je například návštěva baziliky sv. Kříže Jeruzalémského, lateránské baziliky, Kolosea či Fora Romana.

Třetí den se poutníci zúčastní zahájení cyrilometodějského roku ve Vatikánu, u sv. Klimenta budou slavit mši svatou a večer si v kostele Panny Marie Sněžné vyslechnou koncert. Čtvrtého dne se zúčastní mše svaté, kterou společně se všemi českými poutníky bude ve své titulární bazilice sv. Marcelina a Petra slavit kardinál Dominik Duka. Po jejím skončení se poutníci vydají do baziliky sv. Pavla.

Hlavním bodem programu v pátý den zájezdu bude mše svatá ze slavnosti Seslání Ducha Svatého v bazilice sv. Petra. Po prohlídce chrámu se poutníci vydají na zpáteční cestu k domovu, kam by se měli vrátit odpoledne následujícího dne.

Více informací poskytnou webové stránky pořadatele, CK Miklas Tour.

(gra)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu